Bereiding

Bereiding van

Bonbons & Chocolade

Handgemaakt met liefde

 

 

Chocolade

Callebaut

De bonbons en chocolade van Chocolaterie Geleijnse, worden in onze eigen chocolaterie gemaakt. Als basis voor onze bonbons en chocolade gebruiken we alleen de beste kwaliteit chocolade van Callebaut. De biologische Fairtrade chocolades van Callebaut bieden pure verwennerij en authenticiteit in elke zin: Fairtrade & biologisch gecertificeerd. Deze chocolades worden geproduceerd met Fairtrade cacao en suiker, die tegen de gangbare marktprijzen rechtstreeks van de landbouwers in het zuiden gekocht worden. Deze landbouwers krijgen een extra premie voor hun oogsten, zodat ze een duurzame onderneming kunnen opbouwen, in machines kunnen investeren, etc. De Fairtrade chocolades van Callebaut worden volgens dezelfde hoge standaarden en op dezelfde manier als ons traditionele gamma gemaakt. Steeds meer mensen appreciëren en kopen deze chocolades. kijk voor meer informatie over de herkomst van onze chocolade op www.callebaut.com

Callebaut-small-2a

 

 

 

Van basis

naar eindproduct

Voordat onze traditioneel handgemaakte bonbons en chocolade producten daadwerkelijk in de vitrine worden gezet gaan er heel wat stappen aan vooraf.

 

 

Het hele proces start met het smelten van de chocolade tot een temperatuur van ongeveer 30 graden. Nu kan de chocolatier de chocolade gebruiken om bonbons, pralines in diverse vormen te maken. In de navolgende stappen laten we zien hoe de chocolatier twee kleurige foto pralines maakt.


 

stap-3

 

 

Nadat de chocolade op temperatuur is gebracht wordt het transfervel op maat gesneden en in de mal gelegd. Dit vormt uiteindelijk de gekleurde bovenkant van de praline.


 

stap-4b

 

 

Na het aanbrengen van het transfervel wordt de mal volgegoten met chocolade.


 

stap-5

 

 

Daarna wordt de chocolade goed verdeeld over de mal totdat alle openingen goed gevuld zijn.


 

stap-6

 

 

Het overschot wordt afgestreken en later weer opnieuw gebruikt. Daarna wordt de mal op een trilplaat gelegd om alle lucht uit de chocolade te halen.


 

stap-7

 

 

Daarna wordt de mal leeggegoten totdat er een mooi pralinebakje overblijft. De chocolade moet nu even uitharden. Ondertussen wordt de vulling klaargemaakt.


 

stap-8

 

 

Als de chocolade voldoende is uitgehard wordt de vulling ingespoten. Afhankelijk van de vulling moet deze even opstijven.


 

 

 

Als de vulling voldoende opgesteven is wordt er een afdeklaag over de gevulde mallen gegoten.


 

 

 

Het overschot wordt opnieuw afgestreken.


 

 

 

De afgestreken mal gaat vervolgens nog even op de trilplaat om de laatste lucht uit de chocolade te halen. Eventuele gaatjes worden nog opgevuld. Daarna moeten de pralines uitharden. Als de pralines vergenoeg zijn uitgehard kunnen ze gelost worden.


 

 

De pralines worden gelost door de mal om te draaien en met een tik op de werkbank te slaan. De tik is niet altijd nodig omdat de meeste pralines al loslaten als de mal omgedraaid wordt.


 

 

 

 

Als de pralines uit de mal zijn moeten ze nog even in de lucht drogen.


Als laatste worden de pralines gecontroleerd en als ze goedgekeurd zijn worden ze verpakt en in de vitrine gezet.

Heeft u inmiddels al trek gekregen in een lekker stuk chocolade? Kom dan bij ons langs aan de hogezoom 189, 4325 BH in Renesse.

Heerlijke chocolade

in alle smaken en vormen

Een greep uit ons assortiment. Kijk hier voor ons compleet assortiment heerlijke chocolade.

IMG_1402

IMG_1548

IMG_1333

IMG_1412